Prve presude za pomagače Blažića nakon maskra u M. Orašju i Duboni

KRAGUJEVAC, 19. jun 2024 – Viši sud u Kragujevcu je danas doneo i javno objavio presudu kojom je oglasio krivim Borisa Gavrilovića iz Vinjišta, brata od ujaka Uroša Blažića, i osudio ga na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i šest meseci.

Optuženi Uroš Blažić je, podsetimo, nakon ubistva devet i ranjavanja 12 mladih meštana Dubone i Malog Orašja 4. maja 2023. godine, uspeo da pobegne iz tog područja, koje su nakon zločina blokirale snage policije i žandarmerije. On se potom sakrio u domaćinstvu svojih rođaka Gavrilovića u selu Vinjište, gde je i uhapšen dan kasnije, 5. maja 2023. godine.

Prilikom pretresa domaćinstva porodice Gavrilović policija je pronašla veću količinu oružja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava.

Goran, drugi okrivljeni iz porodice Gavrilović, oslobođen je optužbe za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz čl. 348 st. 3 u vezi st. 1 i 2 u vezi čl. 33 Krivičnog zakonika.

Prema obojici okrivljenih, Goranu i Borisu Gavriloviću, ukinut je pritvor, navodi se u saopštenju Višeg suda u Kragujevcu, uz napomenu da će osuđenom Borisu Gavriloviću u presuđenu kaznu biti računato i vreme provedeno u pritvoru.

Foto: Viši sud u  Kragujevcu

Skorašnji članci

error: Content is protected !!